Nastavitve piškotkov
Prijavi se na E-MAILING LISTO

Vrt

Načrtovanje zelenjavnega vrta je eden težjih, a hkrati najbolj pomembnih korakov pri vzgoji zdrave, domače in okusne zelenjave. S pomočjo Gainih strokovnjakov in nove aplikacije naredivrt.si je vrtnarjenje enostavno, zabavno in koristno.


V kolikor imate kakršnokoli vprašanje na to temo, vas vabimo, da za rokav pocukate Gainega strokovnjaka, ki vam bo pomagal z brezplačnimi nasveti.


KDAJ?  V torek, 19. marec, med 16h in 17h
KJE?  V KZ prodajalni Vižmarje, Tacenska cesta 67, 1000 Ljubljana-Vižmarje
KATERI GAIN STROKOVANJAK VAM BO POMAGAL?  Vanes Husić
Še več o tem pa lahko preberete tudi na straneh kluba Gaia: www.klubgaia.com/si

 

 


Lepo urejen vrt je ogledalo hiše. Veliko pove o ljudeh in njihovem življenjskem slogu. Vrt si uredimo tako, da nas vedno razveseljuje. Za lepo urejen vrt potrebujemo zunanje rastline, substrate, gnojila in orodja. Poleg vrta pa imamo tudi bivalne prostore, ki jih opremimo z notranjimi rastlinami v okrasnih lončkih, da nam prijetno napolnjujejo prostore. 

 

Ponudba semen je najbolj raznolika v pomladanskem času, ko se narava prebuja in se vse začenja znova. Poleti cvetoče čebulice sadimo spomladi, pomladansko cvetoče pa jeseni.

 
Sadike zelenjave in dišavnic so na voljo vso sezono, največ pa jih je v zgodnje pomladanskem času.
 

Pri zunanjih rastlinah lahko izbiramo med grmovnicami, trajnicami, sadnim drevjem, enoletnicami in balkonskim cvetjem. Vse rastline so posajene v lončkih, ki jih doma odstranimo in posadimo v večje posode, korita ali na gredo.

 

Gnojila za rastline poznamo v prahu, granulah in tekočini. Za različne rastline moramo izbrati njej ustrezno gnojilo, da nam bo kar najbolje uspevala.

 

Orodja, ki jih potrebujemo na vrtu so raznovrstna. Olajšajo in poenostavijo nam delo. Med orodja sodijo tudi drugi pripomočki, ki nam pomagajo pri vrtnarjenju, kot so razpršilke, zalivalke, koprene za prekrivanje, opore za rastline in podobno.

 

Za vrt potrebujemo različne posode, ki so namenjene direktnemu sajenju ali pa okrasne posode, ki rastline in okolico obogatijo. Izberemo primeren material, ki se poda slogu in barvi hiše.